Akik képesek legalább minimálisan átlátni a helyzetet, azoknak már régen elment a kedve ettől a bohócszínháztól. Ha tehették elmentek ebből az országból, vagy megtalálták a számos kiskapu közül azokat, amik megteremtik öncélú anyagi érdekeik elérését. Lehet, hogy ez nem törvénytelen, mert a jogban sincsen egyenes átlátható rendszer, de sajnos megtűrt, elfogadott a társadalom szemében. Az ingerküszöbünk nagyon magas lett, a folyamatos átverések miatt, ezért egyre inkább mindenki csak a megélhetés felé fordul, háttal mindennek, ami közösségi. Ameddig ez erkölcsileg elfogadhatatlanul történik - mint, ahogy megy legalább 20 éve -, addig csak egyre mélyül a szakadék a betarthatatlan, megérthetetlen, átgondolatlan törvények igazsága, és az emberek erkölcsi normái között.

Mielőtt azonban teljesen belesüppednénk, és beletörődnénk ebbe a fertőbe, esélyt kell adnunk a jövő generációnak, hogy idővel kitörhessenek ebből a csalásokkal, hazugságokkal operáló vegetációból. Ne jussunk el oda, hogy az újabb és újabb generációkkal eljutunk addig, ahol ezek becstelen dolgok már teljesen természetesek lesznek. Azok az emberek már csak könyvekben, régi történetekben hallanak tisztességesen megélő alsó, és középosztályról, a társadalomért, az országért felelősséget vállaló, a rendszert a környezettel összhangban működtető politikai elitről.

Kezdjük meg ez a folyamatot most! Keressünk olyan lehetőséget, akik még nem sározódtak be mocskos ügyeik által. Persze tudjuk, ettől nem lesz gyors változás, de enélkül elveszítjük az esélyt, hogy elkezdődjön valami. Olyanokat juttassunk be a parlamentbe, akik számára  fontos a környezet amelyben élünk, az átlátható, betartható szabályozás, a kivételek nélküli kötelességek, és felelősség, és nem csak a kampány idején...

A bejegyzés trackback címe:

https://igyjartam-hu-politika.blog.hu/api/trackback/id/tr1001735201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása