IJ Lev 2010.02.19. 22:30

A hülyeség kora

Milyen érdekes, hogy pont a napokban kaptam egy meghívót az Esztergomi Környezetkultúra Egyesülettől a Hülyeség kora című film ingyenes vetítésére a következő szavakkal:
„A klímaváltozás hatásait a bőrünkön érezzük. Tudományos kutatások bizonyítják, hogy ha az emberiség továbbra is a jelenlegi módon használja ki bolygónkat, visszavonhatatlan hatásokkal kell szembenéznünk. Magyarországon most 8 civil szervezet fogott össze, és áll ki közösen azért, hogy felébredjünk, és tegyünk a klímaváltozás ellen, és véget vessünk a hülyeség korának! „


A hülyeség kora,
színes, angol dokumentumfilm, 92 perc, 2009
Az ingyenes, közösségi vetítés helyszíne: Esztergom, Szentgyörgymezői Olvasókör
Időpontja: 2010. február 22. hétfő 18:00
Szeretettel vár mindenkit a helyi szervező, az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület!


A hülyeség kora youtube



Komoly párhuzamot látok a berögzült politikai, választási szokásaink közeli eredménye és a környezettel szemben kifejtett áldatlan emberi tevékenység között. Mindkettő végeredménye ugyanaz, és együtt még erősítik is egymást. Ezekben is megtalálható az a mérhetetlen kishitűség, ami saját cselekedeteinkben rejlő lehetőségeket teszi tönkre, már a gondolat megszületésének pillanatában. Félelmeink sokszor apátiába csapnak át, és egykor érzékeny, gondos, érző tekintetünket elfordítjuk jövőnk felől. Csak a mostra koncentrálunk és versenyre kelünk a fizikai javak birtoklási hajszájában. Jóval valós igényeink felett fogyasztunk, költünk, szórakozunk miközben meg sem fordul a fejünkben, hogy a természet évszázados munkáját tesszük tönkre percek alatt. Itt nem a mélyszegénységben lévők mindennapos kínlódásairól van szó a fizikai megélhetésért, hanem a tehetősebbekről, akiknek nem gond a hó végén, a család élelmezése (sem). Legtöbben olyan csatába indulunk ilyenkor, amit nem lehet megnyerni, mert a vetélytársunk ebben valójában nem más mint saját magunk elfojtott, meg nem értett, el nem fogadott vágyai, tulajdonságai. Nem elég, hogy önmagunk tévelygését fizikai dolgok (ételek, anyagiak) habzsolásával kompenzáljuk az önismeret fejlesztése helyett, de ezzel egyre kézzelfoghatóbban veszélyeztetjük magunk és utódaink megélhetését. Természetesen ennek készséges kiszolgálója a legtöbb termék, vállalkozás, ugyanis ebből jelentős vagyonokat szereznek, amiket ma igyekszenek felélni szemernyi felelősséget sem érezve a környezet és a jövő iránt.

Mindezt leírhattam volna ugyanígy a mai magyar politikáról, hozzáállásról, emberekről és ezek viszonyáról, ha a megfelelő szavakat kicserélem. Itt most meg kell említenem egy korábban olvasott cikket, aminek végső következtetése nem más, mint az itt leírtak konzerválása: Befogott orral halkan anyázva

Na ez az, amire a szegfűs gárda teljes cseréjéig nem lehetünk vevők, ígérjenek bármit is nekünk (az unokáink kontójára). NEM! Ide változás kell, amit csak tiszta, új erők helyzetbehozásával érhetünk el. Ez egy lassú folyamat, ahogy Te is, én is változni vagyunk képesek, vigyázva, hogy korszakok átugrásával ne okozzunk újabb és újabb problémákat magunknak. Adjunk esélyt az LMP-nek, hogy bizonyítsa, nem szédíti el a húsosfazék közelsége, és méltó volt bizalmunkra, nem úgy mint a korrupcióban, a múlt feltárásának elkerülésben, cimbiknek való osztogatásban, a világi és egyházi hatalom kevergetésében megfáradt, de mindig újra megválasztott gengsztereknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://igyjartam-hu-politika.blog.hu/api/trackback/id/tr351774803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása