IJ Lev 2010.02.11. 21:08

Körkép

Kicsit körbepillantva blog.hu hasonló témáin, mindjárt találtam pár olyat, amelyek sokkal céltudatosabban jutnak hasonló véleményre. Sokkal inkább a jelen helyzetet emlegetik, mint a szövevényes és bonyolult, sokszor nehezen befogadható kapcsolatot, az ember (TE) és politika kapcsolatáról, valamint ennek lehetséges miértjeiről.

Kinek_adjam_azt_a_rohadt_szelvényt

Nagyon jó kis összefoglaló a mai közéletről. Egyetértünk vele ezzel az egy különbséggel:
Bokrost elfogadhatónak tartanánk, mert jó közgazdász, következetes politikus, bár szociálisan elég érzéketlen, de szűznek is maradni, meg rampi-pampi is az, ugye nem megy egyszerre. Mióta az MDF kulcsfigurája, azóta a párt megítélése emelkedett, bár nyilván ez egy olcsó és népszerű lépés volt, Lajosunké pedig némileg csökkent, bár elhivatottságában, szándékaiban sosem kételkednénk


A fidesznek ajánlószelvényt gyűjteni nem menő

A porszívótaktika sokat árthat a kicsiknek, de mint tudjuk a tömeg átlagos intelligenciája benne lévő legkisebb érték felé tart. Ez a tömegpszichózis (elég volt a szocikból), valóban könnyen eltaposhat minden olyan kezdeményezést, amire azok számítanak, akiknek  elege volt azokból, akik már egyszer megbuktak a hatalommal. Persze a kétharmad nagy lehetőség volna, de csak akkor hinnék a lehetőségben, ha tiszta emberek kezébe kerülne, így inkább félő, hogy másról szól majd.


Duplán kopogtatnak

Ha egy úthenger beindul, jaj a gondolkodóknak.

 

De lehet más:

A bejegyzés trackback címe:

https://igyjartam-hu-politika.blog.hu/api/trackback/id/tr71750580

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: LMP - egy álom halála 2010.02.12. 13:44:51

Véleményem szerint a mai magyar közélet legnagyobb problémája az indulat. Rögtön az indulat mögött pedig a szakmaiatlanság, vagy a hozzá nem értés, ami a populizmussal párosulva meglehetősen mély bugyrokba képes taszítani a színvonalt. Nincs ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása